Totul Despre Noi
Asociaţia „Bunul Samaritean”
Asociaţia „Bunul Samaritean” din Nicoreşti, este o organizație nonguvernamentală, înfiinţată în anul 2000, prin Hotărârea Judecătorească nr.5, a Tribunalului Galaţi.
Asociația “Bunul Samaritean” şi-a început activitatea în anul 2000, în comuna Nicorești, județul Galaţi, iar din anul 2003 funcționează ca și organizație non-profit, apolitică, non-guvernamentală, agnostică, fiind constituită pe perioadă nedeterminată.
Asociația s-a născut din convingerea că fiecare persoană, indiferent de situația materială, poziția socială sau starea de sănătate are dreptul la o viață demnă și decentă.
17.520
Mese Calde
960
Educatie Formala
150
Educatie Non-Formala
200
Voluntari
După anii ‘90
Tot mai mulți voluntari au descoperit cauze pentru care să lupte în România. Printre acești binevoitori s-a aflat și un grup de voluntari din Irlanda care, în ciuda reticențelor localnicilor, au pus bazele unei inițiative importante pentru comunitatea din Nicoreşti. Împreună cu alți oameni cu inimă mare, și-au concentrat atenția asupra aproximativ 150 de copii abandonați de familii, neglijați de autorități și care păreau uitați de lume.
Pentru că nevoile lor creșteau de la o zi la alta, au realizat curând că cea mai bună metodă prin care îi puteau ajuta pe acești copii ar fi construirea de case în care să aibă parte de afecțiune și să fie tratați cu respect. Așa a luat naștere “Casa Bridget”, fiind construită cu rapiditate pentru primele patru fete, iar în continuare s-a extins, iar în prezent găzduieşte 16 rezidenți, cu diferite dizabilități.
Pe lângă “Casa Bridget” – care în momentul de față poartă denumirea de Centru de Îngrijire și Asistență Persoane Adulte cu Dizabilități, Asociația Bunul Samaritean a înființat un “Centrul de Zi” (inaugurat în anul 2007), care este în prezent frecventat zilnic de 40 de copii din comunitatea locală. Aici, cei mici primesc 2 mese calde, atenție din partea personalului, ajutor la lecții, meditații săptămânale de limbă română și matematică pentru pregătire în vederea examenului de capacitate.
Personalul Asociației
- Președinte
- Vicepreședinte
- Asistent social
- Lucrător social (10)
- Asistent maternal
- Maseur – kineto-terapeut
- Psiholog-logoped
- Asistentă medicală
- Învățător (x2)
- Șofer
- Îngrijitor
- Muncitor
- Voluntari (români și străini)