Centrul de Zi

Centrul de Zi a fost înfiinţat în anul 2007 şi este adresat celor peste 40 de copii proveniţi din familii defavorizate, de vârstă şcolară pe care îi găzduieşte zilnic. Centrul de Zi urmăreşte prevenirea excluderii şcolare precum şi diminuarea riscului de abandon şcolar timpuriu al copiilor proveniţi din familiile cu dificultăţi materiale din comunitatea Nicoreşti, printr-un program de servicii educaţionale, sociale, psihologice şi medicale oferite în cadrul Centrului.

După orele de curs, la şcoala din localitate, copiii sunt primiţi cu drag la „a doua lor casă”, Centrul nostru de Zi. Aici ei beneficiază zilnic de două mese calde, duş, schimb de hăinuţe, sprijin în efectuarea temelor cu învăţător/profesor calificat, jocuri educative şi distractive, consiliere psihologică şi, nu în ultimul rând, de toată dragostea și atenția personalului Centrului.

Activităţi

• Copiii se bucură când munca şi talentul lor este răsplătit prin participarea la mai multe expoziţii la Tecuci şi Galaţi.
• De Paşti copiii vopsesc ouă pe care apoi le dăruim copiilor din comunitate. În fiecare an copiii participă la „ Vânătoarea de ouă”.
• De Crăciun au loc petreceri cu spectacole, cadouri de la Moş Crăciun şi o masă festivă.
• Copii participă la diferite concursuri de desen şi pictură — unde primesc diplome cu premii şi menţiuni.
• Pe timpul verii în curtea exterioară se organizează petreceri cu dans, muzică, piese de teatru, teatru de păpuşi şi jocuri în piscină.
• În fiecare vară (şi nu numai) vin mulţi voluntari din Irlanda, Italia şi Anglia care fac împreună cu copiii noştri cât mai multe activităţi educaţionale şi creative.

• Periodic, copiii fac Zumba Kids, program conceput special pentru copii, creat pentru a-i încuraja să-şi dezvolte un stil de viaţă cât mai sănătos prin dans şi exerciţii fizice.
• Copiii beneficiază periodic de excursii şi de vizite distractive, educaţionale şi culturale. Locurile lor preferate sunt Piscina „Casa Nicoreşti”, Pădurea Buciumeni şi parcurile din oraşul Tecuci.
• Copiii sunt încurajaţi să fie cuminţi şi harnici prin acordarea de steluţe zâmbitoare care ulterior sunt transformate în bunuri materiale pentru familiile lor.
• În fiecare vară copiii şi voluntarii participă la îngrijirea parcurilor din comunitate (strângerea gunoiului, vopsit bănci, plantatul florilor etc). Astfel ei oferă un examplu excelent de altruism pentru comunitate.

Centrul de Zi este un mediu cald în care punem pe primul loc educaţia şi fericirea copilului. Activităţile noastre sunt gândite în aşa fel încât să dezvolte încrederea de sine şi de a-i deschide noi orizonturi pentru un viitor cât mai strălucitor!

Iată cum văd copiii noştri Centrul de Zi