Centru de Îngrijire şi Asistenţă Pentru Adulţi cu Dizabiliăţi

Centru de Îngrijire şi Asistenţă Persoane Adulte cu Dizabiliăţi, denumit iniţial Casa Bridget este locuință pentru 15 adulţi cu dizabilităţi, oferindu-le găzduire, îngrijire personală, educaţie, terapie şi socializare pe o perioadă nedeterminată. Rezidenţii primesc dragostea şi îngrijirea permanentă, oferită de asistenţii noştri sociali calificaţi şi, de asemenea, beneficiază de proceduri de fizioterapie specifice afecțiunilor pe care le au şi asistenţă medicală specializată.

Serviciile de recuperare care se acordă în Centrul nostru

Psihoterapie – Logopedie

Terapie prin masaj – Kineoterapie

Terapii de expresie şi ocupaţionale

Terapii speciale (camera senzorială şi Gradină Senzorială)

Programele de recuperare/reabilitare sunt asigurate în scopul menţinerii sau ameliorării capacităţilor fizice, psihice şi senzoriale care să le permită o viaţă cât mai autonomă.

Dorinţa noastră cea mai mare este să îi ajutăm pe rezidenţii noştri să fie cât mai independenţi şi, de asemenea, să îi stimulăm prin excursii regulate, sesiuni muzicale, artă, meşteşug şi diferite activităţi zilnice.

Activităţi

• De Crăciun „ZUMBA TECUCI” a organizat un eveniment pentru rezidenţii noştri. Aceştia au primit cadouri şi au dansat alături de cursanţii zumba;
  • Rezidenţii au mers la Galaţi unde a avut loc cross-ul intitulat „ALERG” pentru Spitalul Copiilor;
  • De Paşti rezidenţii au vopsit ouă care au fost dăruite copiilor din comunitate. În fiecare an rezidenţii participă la „ Vânătoarea de ouă”;
  • De Crăciun au loc petreceri cu spectacole, se primesc cadouri de la Moş Crăciun şi o masă festivă;
  • Rezidenţii participă la diferite concursuri de desen şi pictură unde primesc diplome cu premii şi menţiuni;

• Pe timpul verii, în curtea exterioară se organizează petreceri cu dans, muzică, piese de teatru, teatru de păpuşi şi jocuri în piscină;
  • Fiecărui rezident i se organizează o petrecere aniversară, este sărbatorit cu tort, cadouri, invitaţi şi cu un spectacol surpriză;
  • În fiecare săptămână organizam „ Cinema” acasă pentru ca rezidenţii să se poată bucura de diferite filmuleţe;
  • În fiecare vară (şi nu numai) suntem înconjuraţi de voluntari din Irlanda, Italia, Anglia, Polonia veniţi la noi în scopul de a face cât mai multe activităţi cu rezidenţii.