Toate articolele

Încă o zi, o nouă piesă de teatru…

Încă o zi, o nouă piesă de teatru…

Astăzi, la Asociația Bunul Samaritean am pus în scenă un fragment din piesa de teatru „Marea Datorie”.
Prin intermediul acestor jocuri interactive, încercăm să le insuflăm copiilor noștri valorile morale esențiale, care să-i ajute la o dezvoltare armonioasă și care să le fie reper în viitor.

 

Joacă de sfârșit de vară…

Pentru că lângă ei nu există nicio clipă de plictiseală.
Pentru că datorită lor, pentru noi nu există nu vreau sau nu pot.
Pentru zâmbetul acesta noi suntem pregătiți să facem imposibilul!

Fiți alături de ei! Fiți alături de noi! DONAȚI aici
Raiffeisen Bank Tecuci.
– Cont LEI: RO62 RZBR 0000 0600 0499 1770
CIF: 16291453
– PayPal
https://asociatiabunulsamaritean.ro/doneaza/
– Ne puteți contacta la numărul de telefon: 0236 867105 sau 0768821843.
– Vă așteptăm la sediul Asociației din Com. Nicorești, jud. Galați, Strada Principală ( drumul care duce spre Buciumeni ).

“EU VREAU SĂ MERG LA ȘCOALĂ!”

“EU VREAU SĂ MERG LA ȘCOALĂ!”

Sunt cuvintele pe care le-am auzit de la E., o proaspăt elevă din comunitatea noastră, intrată anul acesta la unul dintre liceele bune din Tecuci.

Are 14 ani, locuiește numai cu tatăl care s-a chinuit să o crească singur, cum a putut el mai bine.
Amândurora le lipsesc multe… muuulte! Însă nu duc lipsă de dorința de a munci, de cumințenia vorbei omului așezat și speranța într-un viitor mai bun: “ Măcar fata să meargă la școală dacă eu nu am putut! Așa au fost vremurile… pe mine m-au trimis la muncă de mic.”, ne-a mărturist tatăl cu lacrimi în ochi și vocea resemnată.

Haideți să o ajutăm pe E. să meargă la școală! Alăturați-vă nouă în această campanie de combatere a abandonului școlar!

DONATI! FITI SPONSORI!

Donațiile le puteți face astfel: o singură dată, dar și lunar direct în contul Asociației deschis la Raiffeisen Bank Tecuci.
Cont LEI: RO62 RZBR 0000 0600 0499 1770
CIF: 16291453
Prin serviciul PayPal
https://asociatiabunulsamaritean.ro/doneaza/
Ne puteți contacta la numărul de telefon: 0236 867105 sau 0768821843.
Sau vă așteptăm la sediul Asociației din Com. Nicoresti, jud. Galați, Strada Principală ( drumul care duce spre Buciumeni ).

Activități stimulative pentru adulții noștri cu dizabilități

Cel mai bine stimulăm creativitatea adulților noștri cu dizabilități prin integrarea în activitățile lor zilnice a unor jocuri menite să le captiveze și să le mențină atenția timp îndelungat și, totodată, să nu li se pară obositoare sau plictisitoare.
Iată în imagini câteva dintre astfel de jocuri și jucării care dau rezultate îmbucurătoare de fiecare dată când sunt folosite, precum și reacțiile pe care aceste activități le stârnesc în rândul rezidenților.

Pentru cei interesați, atașăm un link ce duce către un ghid metodologic foarte bine documentat și pe înțelesul tuturor, axat tocmai pe această tematică http://ise.md/uploads/files/1548325265_furdui.pdf

Activități stimulative pentru adulții noștri cu dizabilități
Eu sunt George și vă mulțumesc!

Eu sunt George și vă mulțumesc!

Între timp la Asociația Bunul Samaritean din Nicorești…

„Eu sunt George și vă mulțumesc! Mamaia nu a luat pensia (ține strâns cu ambele mâini de ghiozdanul care acum îi este la piept, crezând ca i-l luăm înapoi) și nu am avut posibilitatea să-mi cumpăr nimic pentru școală!, spune micuțul nostru ferindu-și privirea.
George a fost ales de prietenii lui din Centru, să primească un ghiozdan nou, dotat cu cele necesare începerii anului școlar -un lux pe care altfel nu și l-ar fi putut permite.
Are atâta voință și putere, încât întreaga vară,zi de zi, a parcurs 3 km pe jos, din satul Brăniștea unde locuiește împreună cu bunica lui, până la Centrul nostru de zi din Nicorești.
Felicitari George!

Si, pentru că de cele mai multe ori „oamenii mici” ne servesc adevărate lecții de viață, haideți să îi sprijinim să nu lipsească nicio zi de la școală.
FIȚI SPONSORI! DONAȚI!
O puteți face o singură dată, dar și lunar direct în contul Asociației deschis la Raiffeisen Bank Tecuci.

Cont LEI: RO62 RZBR 0000 0600 0499 1770
CIF: 16291453

Prin serviciul PayPal

Doneaza

Ne puteți contacta la numărul de telefon: 0236 867105 sau 0768821843.
Sau vă așteptăm la sediul Asociației din Com. Nicoresti, jud. Galați, Strada Principală ( drumul care duce spre Buciumeni ).

Vă mulțumim că vă gândiți la acești copii și că ne ajutați să le putem construi un viitor mai bun împreună!

P.S. Toți copiii au primit pachete cu hăințuțe pentru școală, așezate cu drag de tanti Mariana.

#ÎmpreunăSchimbămDestine
#AlăturiDeEiZiDeZi
#AsociatiaBunulSamaritean

Curățenie la Parcul de Distracții din comunitatea Nicorești

„Te afli printre cei cărora le pasă cu adevărat de comunitatea noastră?
Dacă ai răspuns DA, te invităm să te alături inițiativei noastre, Asociația Bunul Samaritean, de a înfrumuseța “Parcul de Distracții” din Nicorești, luni, 2 septembrie 2019, începând cu ora 10.30.
De ce ai nevoie?
Voluntarii prezenți la această activitate trebuie să se „înarmeze” cu vopsea albă, roșie, galbenă și albastră, pensule, mănuși, pungi pentru colectarea gunoiului, mături, lopeți și greble și tot ce mai poate fi de folos la o curățenie.
Cei care nu pot fi prezenți la eveniment pot în continuare ajuta prin donarea celor necesare îndeplinirii obiectivelor noastre.
Pentru aceasta vă așteptăm până luni la sediul Asociației, în Nicorești sau în ziua curățeniei la parc. Pentru mai multe lămuriri va rugăm să ne contactați la numărul de telefon 0768 821 843 și pe messengerul paginii noastre de Facebook.
Fiți alături de noi și fiți un exemplu pozitiv pentru copiii Centrului nostru!
Să le arătăm că se poate!” – astfel a sunat apelul nostru, lansat zilele trecute către comunitate.

 

Ce a ieșit, vedeți mai jos…

Așadar, ați înțeles că noi ne-am mobilizat cu mic, cu mare și ne-am deplasat la Parcul de Distracții din Nicorești unde am făcut, după posibilități, curățenia anunțată cu câteva zile în urmă. Scopul nostru, acela de a servi drept exemplu personal pentru copiii Centrului nostru de zi dar și de a veni în sprijinul comunității prin înfrumusețarea unui bun comun a fost atins.
Mulțumim copiilor, rezidenților și voluntarilor Asociației noastre, precum și prietenilor noștri care s-au alăturat acestei inițiative civice.
Cu siguranță vom repeta această activitate cât mai curând!

 

Curățenie la Parcul de Distracții din comunitatea Nicorești
PAAARTYYY!!!

PAAARTYYY!!!

Abia așteptăm momentele din lună când ne sărbătorim copiii! Motivele bucuriei noastre au fost Ilaria și George. Ne-am strâns laolaltă, am dansat, am cântat și am mâncat tort delicios.

Și dacă tot se apropie școala cu pași grăbiți, am profitat de ocazie și le-am dăruit copiilor de la Centrul de zi o mică parte din necesarul care nu ar trebui să lipsească din ghiozdanul unui școlar, la început de an.

Și tu poți ajuta un copil să meargă la școală!

Mai multe detalii despre campaniile noastre #înapoilașcoală și #fiisponsor se pot găsi accesând link-ul de mai jos
https://www.facebook.com/Fundatiebunulsamaritean/

FII SPONSOR! AJUTĂ UN COPIL SĂ MEARGĂ LA LICEU!!!

FII SPONSOR! AJUTĂ UN COPIL SĂ MEARGĂ LA LICEU!!!

FII SPONSOR! AJUTĂ UN COPIL SĂ MEARGĂ LA LICEU!!!Asociația Bunul Samaritean este o organizație non-guvernamentală, non-profit, care are permanent în grijă la Centrul nostru de Îngrijire şi Asistenţă Persoane Adulte cu Dizabiliăţi – singurul cu acreditare din zonă, 14 adulți cu dizabilități, abandonați în orfelinatul din Nicorești la care se adaugă cei peste 40 de copii ai Centrului de zi, proveniți din familii cu situații materiale precare, din comunitatea noastră, în numele cărora vă solicităm ajutorul. Din păcate, mulți dintre ei termină studiile gimnaziale în cadrul școlilor din localitate la vârsta de 14 ani iar cel mai apropiat liceu este la 20 de kilometri distanță, în Tecuci.Poate că pentru mulți dintre noi nu pare mult, însă cele mai multe familii nu-și permit să le plătescă copiilor lor nici măcar biletul de autobuz către liceul din oraș, ceea ce se reflectă îngrijorător în rata din ce în ce mai crescută a abandonului școlar.De-a lungul timpului, mulțumită donațiilor primite de la persoane fizice generoase, firme și alte organizații, am putut acoperi cheltuielile inerente menținerii unui copil în școală, determinând foarte mulți copii să-și continuie studiile. Astfel, le-am crescut șansele la o viață mai bună. Însă, și în acest an întâmpinăm aceleași dificultăți materiale și, presați fiind de deschiderea noului an școlar ce se apropie cu pași repezi, apelăm cu încredere la voi pentru a ne susține cauza.Donațiile le puteți face o singură dată, dar și lunar direct în contul Asociației deschis la Raiffeisen Bank Tecuci.Cont LEI: RO62 RZBR 0000 0600 0499 1770CIF: 16291453Prin serviciul PayPalhttps://asociatiabunulsamaritean.ro/doneaza/Ne puteți contacta la numărul de telefon: 0236 867105 sau 0768821843. Sau vă așteptăm la sediul Asociației din Com. Nicoresti, jud. Galați, Strada Principală ( drumul care duce spre Buciumeni ).Vă mulțumim că vă gândiți la acești copii și că ne ajutați să le putem construi un viitor mai bun împreună!#ÎmpreunăSchimbămDestine#AlăturiDeEiZiDeZi

Publicată de Asociatia Bunul Samaritean pe Joi, 29 august 2019

Asociația Bunul Samaritean este o organizație non-guvernamentală, non-profit, care are permanent în grijă la Centrul nostru de Îngrijire şi Asistenţă Persoane Adulte cu Dizabiliăţi – singurul cu acreditare din zonă, 14 adulți cu dizabilități, abandonați în orfelinatul din Nicorești la care se adaugă cei peste 40 de copii ai Centrului de zi, proveniți din familii cu situații materiale precare, din comunitatea noastră, în numele cărora vă solicităm ajutorul.
Din păcate, mulți dintre ei termină studiile gimnaziale în cadrul școlilor din localitate la vârsta de 14 ani iar cel mai apropiat liceu este la 20 de kilometri distanță, în Tecuci.
Poate că pentru mulți dintre noi nu pare mult, însă cele mai multe familii nu-și permit să le plătescă copiilor lor nici măcar biletul de autobuz către liceul din oraș, ceea ce se reflectă îngrijorător în rata din ce în ce mai crescută a abandonului școlar.
De-a lungul timpului, mulțumită donațiilor primite de la persoane fizice generoase, firme și alte organizații, am putut acoperi cheltuielile inerente menținerii unui copil în școală, determinând foarte mulți copii să-și continuie studiile. Astfel, le-am crescut șansele la o viață mai bună.
Însă, și în acest an întâmpinăm aceleași dificultăți materiale și, presați fiind de deschiderea noului an școlar ce se apropie cu pași repezi, apelăm cu încredere la voi pentru a ne susține cauza.

Donațiile le puteți face o singură dată, dar și lunar direct în contul Asociației deschis la Raiffeisen Bank Tecuci.

Cont LEI: RO62 RZBR 0000 0600 0499 1770
CIF: 16291453

Prin serviciul PayPal
https://asociatiabunulsamaritean.ro/doneaza/

Ne puteți contacta la numărul de telefon: 0236 867105 sau 0768821843.
Sau vă așteptăm la sediul Asociației din Com. Nicoresti, jud. Galați, Strada Principală ( drumul care duce spre Buciumeni ).

Vă mulțumim că vă gândiți la acești copii și că ne ajutați să le putem construi un viitor mai bun împreună!

Campanie #înapoilașcoală

Campanie #înapoilașcoală

 

Noul an școlar se apropie cu pași repezi.
Cei peste 40 de copii ai Centrului nostru de Zi sunt din ce în ce mai nerăbdători să-și reia locurile în băncile pe care le-au părăsit când a început vacanța.
Însă, pentru aceasta, ei au nevoie de hainuțe, în special de bluze în culori neutre ( alb, negru, albastru deschis și albastru închis ), pantaloni smart si costume de treining. Pantofi și adidași, de asemenea. 
Acestea nu trebuie să fie neaparat noi, însă trebuie să fie curate și purtabile.
De aceea apelăm cu încredere la ajutorul vostru, dragi preieteni. Vă așteptăm donațiile pe adresa Asociației, în Nicorești.
Pentru mai multe lămuriri va rugăm să ne contactați la numărul de telefon 0768 821 843 și pe messenger-ul paginii noastre de Facebook.

În numele copiilor noștri, vă mulțumim!

La cules de porumb

Și pentru că încă este sezonul porumbului fiert sau copt, și pentru că este una dintre gustările preferate ale rezidenților noștri, am profitat de vremea bună și am mers să culegem câțiva știuleți, pe care apoi i-am pregătit după bunul nostru plac.
Presărați cu voie bună din belșug, au fost un deliciu! Vă garantăm!

La cules de porumb